KURBAĞALI SAHİLİ






Erdek'e geldiniz. Kentin girişindeki otogardan sahile doğru indiğinizde karşınıza Hükümet Konağı, arkasında da Erdek Limanı çıkar. Trafik sizi buraya kadar getirir zaten. Buradan sağa dönerseniz Cumhuriyet Meydanı'na ulaşırsınız. Kurbağalı Sahili için sola dönmelisiniz..

Hükümet Konağı'nın hemen yanında Açıkhava Müzesi'ni göreceksiniz. Biraz daha ilerlerseniz sahile ulaşırsınız. Ancak sahil araç trafiğine kapalı; aracınızı Hükümet Konağı'nın karşısındaki otoparka bırakabilirsiniz. 






Kurbağalı Sahili çok uzun bir sahil değil aslında. Yaklaşık 1 km uzunluğundadır. Bu uzunluğun sadece 400 metresi kumsaldır. Çok geniş bir kumsal da değildir açıkçası. Ve deniz 3-4 metre sonra derinleşir. 




Kurbağalı Sahili'nde genellikle 4-5 katlı binalar göze çarpar. Kışı burada geçirenler olsa da, bu binalarda insanlar daha çok yaz aylarını geçirirler. Burada her yaz başı insanlar özlemle buluşur ve eğer okula giden çocukları yoksa, genelde emekliler, ekim ayına hatta mevsim ılıman geçiyorsa aralık ayına kadar burada kalırlar veya kalmaya çalışırlar. Bu nedenle Kurbağalı Sahili'nde pek çok dost sohbetine tanık olabilirsiniz. 






Çuğra Sahili ile karşılaştırdığımızda Kurbağalı Sahili daha sakin bir sahildir. 




Sahilde yürürken dikkatinizi çekecektir. 4-5 katlı apartmanların arasında müstakil evler de var. Ne yazık ki, sayıları her geçen yıl azalmaktadır. 




Sahilin sonuna vardığınızda Seyit Gazi Tepesi'ne varırsınız. Burada kafe, bar vb. bir kaç işletme bulabilirsiniz. 




Zeytinli Ada, yıllardır süren arkeolojik çalışmalardan sonra arkeopark olarak açılacağı günü sabırsızlıkla bekliyor.





Buraya kadar gelmişken Kurbağalı'nın arka caddesini de görmelisiniz. Ağaçlarla bezeli, rengarenk çiçeklerle süslü bir caddedir. Keşke bütün caddeler bu cadde gibi, yani Kemal Balıkesir Caddesi gibi ağaçlı ve çiçekli olsa!..




Kurbağalı'da dolaşırken ağaçlar dikkatinizi çekecektir. Özellikle iki tanesi Anıt Ağaçlar'dır. Görmelisiniz.



Günbatımı pek çok yerde güzeldir, ama Erdek'te bir başka güzeldir. Kurbağalı Sahili'nde günbatımını izlemek için akşam saatlerini beklemelisiniz. Güneş, Zeytinli Ada'nın ardından batarken, kumsalda oturanlar, sohbet edenler ve denize girenler yavaş yavaş şezlonglarını, şemsiyelerini, havlularını toplayıp evlerine dönmeye başlarlar.





Sandalları ile açılıp oltalarını denize atanlar da artık dönüyorlardır. Artık ne kadar balık tutmuşlarsa!..




Yolunuzu düşürün, Kurbağalı Sahili'nde biraz gezinmeden Erdek'ten ayrılmayın!..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder